Tuesday, December 14, 2010

CHORAL SPEAKERS~~

I know this is out-dated entry. Yang lain dah ramai yang update pasal ni. But me, memang banyak idea, but laziness win me.


FIESTA ZAGAZIG- bila entah dah lupa. Kan dah cakap tadi dah lama dah benda ni jadi. One of the best moment ever happened in Zagazig. And the most bussiest week! If i have the chance to re-live it again,
I'll say....... NO WAY!! Tapi kalau bagi RM 100, i dont mind AT ALL.hehehe..


Thumbs up for those involved. Especially those who came up with the ideas. Even kat Malaysia, program ni dikira sebagai program yang SANGAT SANGAT BIASA and kalau diberi markah mungkin setakat 6/10.


TAPI.. ada TAPI okay! Tapi bila dah di bumi mesir ni, ianya boleh dilabelkan sebagai EXTRAVAGANT!
Yelah, dengan ke'terbatas'an boleh kata dalam setiap perkara, dan kebanyakan program2 sebelum ni adalah stereotype, samaaaaa jaaa, FIESTA kali ni boleh dikatakan berjaya.


Program utama ialah BAHAS ALA PARLIMEN! Penyertaan amat mengharukan. Mengharukan? lantaklah, dah lama tak menulis. Semangat ke'kelas'an sangatlah..errr...err... MENGERIKAN? sebab macam dah assabiah jadinya. Siap ada sepanduk2 & tema warna baju lagi.


And Me? Untuk mengelakkan jadi wakil pembahas, bila ada orang offer jadi Yang Di-Pertua, terus terima tanpa 2nd thought! Hahaha.. Plus, mmg minat sikit mempengerusikan majlis. Teringat masa kat sekolah2 dulu. Kalau saya x jadi doctor, saya nak jadi program planner. Tak kisahlah wedding planner ke, annual dinner ke. Ni kes terpengaruh dengan kerja mak abah ni.


Pengalaman jadi Yang Di Pertua sangat kelakar. Nervousnya lebih dari pembahas. Belum start lagi dah minum air. Masa dah start jangan cakaplah. Habis sebotol air tu minum kat depan.Kesian penjaga masa sebelah saya.x dapat minum. Yang dipertua selepas slot saya pun kesian.AIR DAH HABIS.hahaha.. Dah lah sejuk. Rasa nak kencing pulak. Tapi takkan nak tinggalkan dewan parlimen tiba2 kan. Nampak x professional. Mana boleh. Yang dipertua mesti kene cool sentiasa. By the way, they should call me yang Di-perMUDA okay!!! Thanx kat mak sbb belikan kakak banyak coat aneka fesyen. Ada jugak kegunaan kot-kot tu. Setiap malam Yang diPertua ni tukar coat..hihihi.. Third day tu nak pakai leather jacket. Yelah, warna hitam,ala-ala kot lah tu. Tapi housemates tak bagi. Diorang kata macam
'YANG DIPERTUA MACAM BARU LEPAS KONVOI MOTOR HARLEY DAVIDSON'. They love all these hyperbola words. Cakap jelah x sesuai.

Berlatih di sutuh/rooftop


And, kene handle untuk fatayat games. The only thing that i regret for fiesta. I shouldn't took the responsibility for being leader of the group. I already took too much jobs that week. Moderator, choral speaking & group leader for fatayat game. Well, masa terima offer tu, Min call masa tengah tido. Mamai2 lagi. Tak perasan tarikh tu 3-3 event tu sangat dekat. Menyesal sangat. Sedih sbb tak dapat jalankan tanggungjawab dengan baik. Terpaksa bahagikan kerja dengan anak2 buah. And I even fought with one of the group members. Some of my them fought with each other too! And couldnt do anything about it. Such a LOUSY leader!
I couldn't concentrate on them since i had so much works waiting. Bila fikir2 balik, banyak betul idea keluar yang boleh membantu my group. My mascot should be singa/naga and buat macam tarian singa masa chinese new year tu! Saya boleh bentuk group kecil just untuk cheer!


After that week, i changed my mind. I no longer want to marry PRIME MINISTER. Busyyyyyyy woooooo...
Yang tiga ni je rasa macam nak nangis2! So sorry, the next PM to be. I can no longer be your future wife.


The Best ----> Choral Speaking.


Buat script sehari je. 6 pages.
Cari ahli seminggu.
Berlatih 5 hari.


But we were having fun! Tak sangka adik2 junior sangat cool! And sempoi. Biasa choral speaking 40 org. Tapi dapat recruit 26 org je. Sebenarnya lagi ramai. Tapi ramai yg keluar masuk. Sakit hati jugak mula2, tapi dah lumrah hidup.Jadi berlapang hati je.


Lupalah kat mana letak gambar ramai dengan junior. Ni baru batch kami.






Since this is not a competition, just persembahan penutup, i determined nak buat ni fun2 je. Tak payah strict sangat. So, ada yg saya buat ikut gaya saya. Ada yg saya bagi kelonggaran pada diorang nak buat macam mana. Brainstorming is good you know. Macam2 idea yang keluar. Superb & cute. Saya nak semua rasa happy and menyumbang something untuk menjayakan choral ni. Ayat x boleh blah.
Kami pakai skirt & blazer. Orang atasan suruh pakai baju kurung. Tapi entah macamane budak2 choral speaking ni semua keras kepala. Termasuklah conductor die sekali. HAHA.


Rasa sangat cuak bila hari persembahan tu. Takut orang x faham. And takde sambutan. Tapi semuanya di luar jangkaan. Penonton bersorak and really enjoy our performance. Diorang gelak habis with our jokes. Sampai saya2 sekali gelak masa tengah conduct. Ishhh.. saya ni dahlah cepat gelak. Even VVIP pun rakam our performance. Wakil Medical Club 'kot' which is org arab pun rakam and really amazed with us. Baru kau tau english kitorang macam mane. Selama ni sibuk kutuk cakap kitorg x reti BI, padahal BI korang yg tunggang langgang! hambik kau! geram aku!


Nah, tengoklah kat bawah ni.


Rasa kelakar pulak cara saya conduct diorg. Yekk... Hahaha








p/s : Ada offer untuk perform sekali lagi di khalayak ramai di university. Bamos2!!!



6 comments:

fa-aja-aja said...

wah wah wahhh...BEST,
minggu zgzg mmg busyyyyyyyy

intannuratiqahmohamadyunus said...

SANGAT!

intannuratiqahmohamadyunus said...

SANGAT!

Nazeera Balqis Mohammed Asif said...

nda sabar mempopularkn diri,eh silap mempopularkn bdak msia.haha

intan aku sokong betul ko rampas najib dr rosmah.aku sokong ko dr blkng.bangga aku ada housemate jd istri prdana mnteri.go,go intan!

Khairunnisa Ithnain said...

general nye ko puji. *xpuas hati* :D
patot ko kena hurai dan puji satu2 pasal anak-anak buah ko yg berKALIBER ini..baru seronok nk join lagik. hahaha~ :p

teng teng teng teng...

eh, tiqa ckp nnt time kt gameah tu pakai baju kebaya ea? alamak. aku da gemuk. xleh pakai kebaya. :(

intannuratiqahmohamadyunus said...

qis- walaupun najib hensem..tp xnak..awal sangat tu..
next punya laaa...


nisa- hahahahha!!! korang semua mmg best habis. sampai x terkeluar kata2.
HAHHAHHA..aku main2 jelah pakai kebaya tu. takkan ko nak suruh inirah & mariam pakai kebaya???