Friday, April 24, 2009

Bengong Punye Iklan!!!!

Durjana Punya Iklan..

24 April 2009,

Min : Intan..td Min ade tgk satu iklan ni. sedih..

Aku
: Iklan ape? ade simpan lagi?

Min : Ade,kejap.. (sambil bukak real player nak tunjuk aku iklan tu)

Semasa iklan berlangsung..
aku x tgk Min,Min pun x tgk aku. Yang pastinya kitorang dua2 menangis teresak2!
Sampai semua air keluarlah. Air mata,hidung, etc... cerita ni mcm berkaitan dgn kitorang coz kami bakal doktor. Adakah kami akan menjadi mcm 'adik'(watak dlm iklan tu)? Na'uzubillah..

Mase tunjuk iklan ni kat Piah & Pot aku yg beriya-iya nangis.. waa.. emo betul!
aku x suke iklan ni,buat aku sedih!!

Betul kata 'mak' dlm iklan tu, walaupun kite ni satu hari nanti akan jadi doktor, tp sebenarnya, maklah yg sentiasa menjadi doktor untuk diri kite.

Masa kite kecik,nyamuk nak hinggap pun mak x bagi! apatah lagi kalau tebuan kan?
pantang demam sikit,maklah yg berjaga siang malam. tp best jugak masa demam. dapat mengade-ngade..nak makan itu,nak makan ni, nilah peluangnya..

Aku ingat lagi, mase aku tolong mak masak kat dapur (buat julung2 kalinya),mata aku pedih kene cili,mulut aku pok pek pok pek mengerang pedih, mak pulak,dgn menggunakan ilmu doktor yg die ade (sebenarnya petua org tua) kate, basuh ibu jari kaki,nanti hilanglah pedih tu..
aku xde pilihan melainkan ikut je cakap mak.pedih gila ni!

Tibe2,abah masuk kat dapur, tgk aku angkat kaki ke singki. abah tanya "kakak buat ape?"
aku pun jawablah basuh ibu jari kaki.. then abah tanya balik "kenape basuh ibu jari kaki?",
aku cakaplah coz mata pedih kene cili.. Sekali abah aku gelakkan aku kau-kau punye sambil cakap "kalau pedih kat mata,knp basuhnya kat kaki?"

Aku rase nak marah tapi x jadi sebab kelakar giler..aku pun ikut gelak same. aku pun heran,kenape kene basuh kaki kalau mata yg pedih? tp kite x tau kan,petua org2 tua.
seperti yg diketahui umum,aku x blh terlebih gelak sikit,mesti sampai menangis2.
Mak buat tak tau je kat kitorang.. (seperti biasa,mak malas nak layan lawak bodoh yg kakak=aku & abah je yg paham).

Tanpa disedari, pedih mata aku tu hilang,maybe dicuci oleh air mataku saat gelak x sedar diri..
begitulah hebatnya kuasa mak menyembuhkan anaknya sama ade secara langsung atau x langsung..

mak,kakak SAYANG sgt kat mak tau..SANGAT2!!
akak xnak jd mcm 'adik' dalam iklan tu. (tgh menangis ni sambil taip)
akak tau akak ni kuat menjawab jugak. mak doakanlah supaya akak x menjawab mak lagi.
akak x suke .. akak sayang mak.

P/S : mak,lain kali mak balaslah panjang sikit email yg akak bg kat mak..penat akak buat karangan..huhuhu

saksikanlah rakan2..

http://www.youtube.com/watch?v=FbqDqFEvxtI



lama sgtlah nak load ni..cari kat link atas tulah okey..

8 comments:

fa-aja-aja said...

hehehe..
adeke iklan tuh ko ckp durjana..iklan bagus tuh.
yang xbgsnye anak2 die..nauzubillah.
betul gak kan? pedih mata basuh kt kaki..gile gempak..ekeke

nyehhhh~ baru ko tau knp dulu2 aku tak upload video kt blog..sbb LAMBAT.ngeh2..tuhla malas nak upload..tp tgok blog lain slumber je video byk2..penyabar giler dorg.

kikikiki..best plak entry ni..

pinkRose said...

pa dia iklan yg smpi ko mnangis nk rak tu?
takut lak aku nk tgk
kang over plak aku mnangis pagi2 ni
wei,sedeh gila ka?
aku psal ibu2 ni,sensitip ckit,keke

intannuratiqahmohamadyunus said...

pot..camne nak masukkan youtube kat blog ni. tolonglah ajar aku..

oh..lupe plak,pot peye!!

balqis,amacam,sedih x?
aku x leh ingat tau..nak nangis je..
huhu..
aku pun pantang pasal family ni,pantg org usik family aku,siaplah!!

Rantong said...

Salam ziarah. Nice blog content.
Awak tahu tak yang blog awak ni ada nilai? Jika mahu, tambahkan lagi nilai blog content awak, click DI SINI...

Anonymous said...

erm....weyh, aq x sangka ko ni sensitive gak...by the way i love ur blog
interesting...

nadiah said...

erm....weyh, aq x sangka ko ni sensitive gak...by the way i love ur blog
interesting...

pembaca said...

huhuh...terharu..sebak...
maka jgn ikuti langkah buruk si anak2...igt tuuu...

intannuratiqahmohamadyunus said...

tulah kan pembaca..
itu derhaka secara indirect.
diorg x mcm tanggang pun yg derhaka terang2..
xsedar pun mcm tu boleh dkire derhaka.
huhu