Tuesday, October 27, 2009

Penantian..

Apa yang anda faham tentang penantian?
Penantian sama tak dengan punungguan? (penunggu tidak termsuk disini ye..)
Apa2 pun,penantian tu memerlukan kesabaran,minat untuk menunggu untuk memastikan hasil penantian itu berbaloi dgn masa yg diluangkan untuk menunggu. Ok,ayat ni x berpusing2 kan?
Anda dibenarkan baca sekali lagi ayat di atas jika kurang faham..

Tapi,yg menjadi musykillah nya,selama mane anda kita sanggup menunggu?
oh,kejap..penantian ni pun ada banyak kategori,
penantian yg kita tahu sekejap - tunggu adik keluar sekolah..hahaha!
penantian yg lama tapi pasti - mcm mak n abah tunggu kite balik tahun depan..ye ye!
penantian berjanji - kita menunggu sebb org tu dah janji..
penantian x berpenghujung - haish..ni untuk org yg one sided love..

ok2..mcmane,penantian kite tu x berbaloi? maksudnya, kite dah penat menunggu ni,tapi x dapat hasilnya? adakah anda geram?marah? rasa ditipu? tambah pulak,penantian berjanji. Dah siap janji dah ni,sekali... (kat sini panggil janji arab!)
At least,kalau x jadi,org berjanji tu patut bgtau pd yg dijanji supaya yg dijanji x perlu lagi menunggu kerana penantian itu sangat memenatkan! (saya tau ayat ni berpusing2).

dalam hidup ni,ade sorg je yg sanggup tunggu saya mcm org gile. My best friend! Sebanyak mane pun mase yg saya ambik,die tak pernah marah. Tapi,sy pastikan alasan saya lambat tu munasabah.. dan,kalau x jadi,saya akan cakap x jadi supaya dia x tunggu dan boleh buat kerja lain. Dia kate,satu2nya org yg dia x boleh marah dalam dunia ni ialah saya! waah,bahagia betul!
Tapi,itulah syaratnya,at least,kalau x jadi,kenalah informkan..betul x?

We don't have all the time in the world to just wait..

p/s: Winter dah kembali..sejuknye.. oh tidak,winter nilah yg cepat demam. .
need to buy socks and glove..

3 comments:

sepet yamauchi said...

skunk tau la cmner rse org mnunggu??
so,pasnni jgn wat org tertgu2 yer...
aku rse org yg sgup tgu ko tu nad kan??
10markah tuk aku..
yey~!

intannuratiqahmohamadyunus said...

owh lai..aku slalu buat ko tunggu aku jugak..sorry2! buat ko tunggu ni aku takut sikit..ko ni kuat marah!tp cepaat sejuk..hehe..
1437...

sepet yamauchi said...

haha..
takut ar 2,..
dh aku mmg hot temper..
nk wat cmner..
harap bersabar..
hehehe
14374...