Monday, April 26, 2010

See.. how hardworking we are??!!!!


Nombor ni parotid gland..
parotid duct..

Yang bawah tu pulak... Masseter Muscle..

Bawah tu lagi Facial artery..

Bawah tu lagi... Mandible..

Bawah tuuu... ehh.. kejap...

Bawah tuuu.....

Nombor bawah tuuuu...

Itu ialah.....

...

....

....





This is the real life.. This is what we are facing.. Plus, the exam is just around the corner! We utilize all the time we have to see the jars, cadaver in the anatomy museum. For Egyptian student, there's a particular day for boys & girls, but for Malaysian student, we can jump in anytime we want.. So, its up to us. RAJIN atau MALAS je penghalang..

Owh, ade lagi satu penghalang.. Kalau hari tu ialah hari tu ialah hari lelaki, just imagine, we have to compete with egyptian boys which are so big & tall and aggresive! But, most of them are gentleman.. Ladies first (bolehla..)..

Ade yang tolong pegi belikan buku & CD kat kedai.. Ada yg bg pendrive gambar jar-jar & cadaver..

Ada jugak yg tolong betulkan pronounciation..
----> " It's cuneus.. not cuneus( as in que-neus)" Hahahhaha...

Ape- ape pun sebenarnya nak cakap letih sebenarnya nak hafal jar2 semua ni yg beratus2 ni..
Juling2 mata nak nak tengok.. Nak cari jar kadang2 x jumpa.. nak tunggu turn lagi..
kadang2 nombor tu terselit celah2 hidunglah, celah mulut lah, celah2 anterior horn of lateral ventricle lah..

Terpaksalah kami kadang2 sampai terteleng-teleng kepala, tersenget tengkuk, terbongkok2 sebab nak tengok jar.. contohnya macam Mizah & Tiqah Mamat kat atas tu ha.. Ada tu yang sampai terhantuk2 lah kepala..

Okay, esok nak pergi tengok jar lagi.. Revise lower limb pulak!

p/s :
1- Rybak on the way!!!! Thanx to Keyri!!

2- Sayangi isteri & anak anda..
3- Terasa diri ini kesunyian selepas ditinggalkan.. Ditinggalkan ROOMATE okay.. Now, the big closet is all mine! HAHAHHAHA....

6 comments:

adik_mirah said...

susah sgt je jd doc?mcm xnak je....

F I E Z A I N A said...

intan korang tengok macam tu je ke? tru glass ke?

kiteorg kene pegang dan tarik tarik sendiri dari cadaver. kalau arteries, veins, muscles semua tengok depan cadaver boleh pegang pegang untuk tau location dia.

intannuratiqahmohamadyunus said...

adik - its fun actually dik..

aina- nope! we do have our own cadavers.. in fact, we'll get new cadaver almost every 3 months.. and, we can play with the cadaver ourselves too.. But in our practical exam, we have cadavers,jars,fleshy organs, and bones as well.. so, we have to master them all..

tqah mamat said...

haha.. nsb baek ak cun jgk even tertonggek2 tue..

nice pic lol! (^^,)

miezah said...

bengong la intan!!!!!!!!!!!!!!! ptot aku amek gmbar ko ngan tiqah mamat yg melekat kpala dua org 2( dua2 mlakat atas meja).. cessssssssssss....

intannuratiqahmohamadyunus said...

yey!!! berjaya jugak aku kenekan korang!!