Friday, June 19, 2009

302

Just Released- 302!!

Ever watch 300 movie?
Well, i already watched it a long time ago. But yesterday me & my friend re-watched it again.
By the way,i love Gerard Butler soooo MUCH..!!

Its a great movie.trust me! I'll give 4 stars out of 5. Well,i wish i can give full stars, but this film has too much 'things' that can be considered as 18sx.

dah..dah..ckp melayulah. satu hal plk nak mengatur ayat dlm b.i.

King of Sparta - THIS IS SPARTAAA..!!


Susunan filem ni mmg licin. Tak Boring.
Filem ni menceritakan tentang kehebatan,kewibawaan,kebijaksanaan,kehenseman dan bermacam macam 'ke-' lagi seorang Raja Sparta. Dari kecik,dia dah diasuh untuk berdikari dan memimpin negara.

Sampailah di suatu ketika, beliau ditawarkan utk bernaung di bawah seorang 'God-King' yg kejam. If he refuse, means he declare war! Beliau tolak tawaran tu. Jadi,dia kumpulkan 300 askar Sparta yg terbaik. Fuh..mmg terbaik! Semua badan tegap2 ni. Rectus Abdominus muscle masing-masing semua 8 pads.xde yg 6 pads. Rasanya,diorg ni semua model. muka pn boleh tahan.

Antara Strategi yg digunakan. Diorg x perlu bergerak pun. Barisan pertama akan tolak puluhan ribu musuh secara mengejut pastu angkat shield. Barisan kedua akan serang. SMART!!

Ayat Popular dalam filem ni:

"Sparta.. Who are We?
Askar dia pun jawab, "AUUUUUUU!!!!!"

"Sparta..Prepare for Glory..!!"
"AUUUUUU..AUUUUUU..!!!!"

"Sparta.. Tonight, we dine in glory!!"
"AUUUU..AUUUU..AUUUU..!!!"



*Kali ni ditambah 2 lagi suara yg merdu iaitu aku dan Balqis. Kitorg mmg Gerard Butler punye die hard fan. Kamilah yg paling excited tgk filem ni. Kak Sha & Mizah plak tukang hentam Gerard. Pastu kitorg hentam balik!


Sebahagian drpd 300 Spartan. Tegap kan? Belakang tu ialah timbunan musuh yg baru diorg bunuh. Diorg gunakan timbunan musuh tu sbagai benteng. Smart kan?
"AUUUUUUU...!!!!!"



Bayangkan,dgn hanya 300 askar,diorg boleh kalahkan berpuluh-puluh ribu askar. bukan sekali, 4,5,6,7,8 kali. Lantaklah musuh bawak ape skalipun. Gergasi ke,badak sumbu ke,gajah ke,ahli sihir ke,Sparta tetap menang. Tgk strategi diorang memang best! Tak sangka diorg boleh menang. Sampai God-King tu sendiri datang buat offer sekali lagi kat King of Sparta tu.
Tapi,tak jalan.


God King yg mengaku Tuhan. Kat bawah bende yg berdiri ni ialah ratusan hamba dia yg kejenye tukang angkat dia je. Dia sangat besar. Gerard Butler x sampai bahu dia pun..

Cara shoot filem ni mmg cantik. Gambar pun cun.
Muzik pun membuatkan kitorg yg mcm nak pergi berperang. Seperti biasa, aku n Balqislah yg akan menjerit2. Cara darah terpercik pun 'smart'. Camera's angle and movement are perfect!

Disebabkan masa Aku n Balqis selalu jerit "AUUU..!!",sampai Mizah kata ade 2 org Askar Sparta sesat kat sini, jadi,aku pun tukar cerita ni jadi '302'!! He..he..

Teringat plak ade filem Meet The Spartans. Cerita 300 versi kelakar. Mmg kelakar! Mmg die tiru sebijik. Cerita ni pun aku suka. Pelakon yg mainkan watak King mmg pandai.Dia dpt tiru cara Gerard Butler bercakap dgn mulut senget2 dia tu..Hahaha!!

p/s: Aku tak cadangkan korg tengok cerita ni coz aku tak suke org suke filem yg aku suke!
hahahha.!!

7 comments:

min said...

nasib baek,min mmg sik suka...
sbb 2 awl2 lg dah tdo...
lebih baek tdo dr tgk cite tu...
mimpi lg bes!!!

apala korg nih,cite 18sx pun tgk,nda bagus ba..!!!

jgn marah nti + tua...
keke...=)

~pesanan penaja ikhlas dr.....
MIGHTY MINT


hehe.....:p

intannuratiqahmohamadyunus said...

hahah..min memang..
awal2 dah nightline..
part 18sx tu kitorg lajukan la min..
kami budak baik..
sangat baik!
AUUUUU...!!!

fa-aja-aja said...

hahaha..
sot..
aku igatkan betul2 ada 302...ekcited dh baca..
cesss...rupe2nye sbb ada askar sesat..
citer nih mmg best..dulu ada buku gambar2 movie ni..mahal buku tuh..tp aku free2 je tengok sbb keja kat kedai buku..muehehe

pinkRose said...

hahaha.excited gola aku baca entry ko ni bila aku tgk tajuk 302 tu.da tau..hahahaha
lawak,lawak.ehem,me penjaga gerard ok.huahua.love gerard butler!!

Khaulah Al-Azwar said...

semangatnya citer.. siap

Auuuuuu... Auuuuuuu

hehe.. besla asyik jd askar yg asyik menang kan...

teringat lak zaman salahuddin al-ayubi n sultan muhammad al-fateh

huhu... mmg mantap

intannuratiqahmohamadyunus said...

pot- hahaha..jgn risau pot. x lama lagi keluarlah 302 tu! tambah aku dgn qis. hehehe..jgn jelez.xpe2,nanti aq balik mesia,aku g MPH,aku tgklah buku tu sampai habis.bkn beli pun.huhu..

Qis-ko ni slalu nk amik gerard aku.eventhough ko nak kat die pun,tapi gerard ttp nk kat aku. soal hati x boleh paksa. aik,semalam ko kata ko nak jadik tukang masak utk diorg. Aku nak jadik tukang rawat diorg.terutama gerard butler.kire aku ni tabib dirajalah..hahahah..

Syifak- kalau kisah peperangan Islam di filemkan mesti lagi gempak kan?

Akhir kalam- AUUUUU...!!!

min said...

ok....!!

korg mmg sangattttt baik..!!

(^^)!