Saturday, June 27, 2009

Kenapa suka orang ke-3?

Seronoknya..exam dah habis. Actually still ade english & computer,but who cares??!!
x pernah2 blajar computer kat University tetiba ade exam. Apakah.. (Qis ajar)

Sebagai balas dendam terhadap exam, masaku diisi dgn menonton balik drama sassy girl chun hyang.. Nak chat dgn kawan,Internet sentiasa membuatku berjampi serapah!huu..Yang kelakarnya, setiap kali aku bukak cerita tu, mesti akan ade sorang demi sorang yg akan melekat sama tgk cerita tu. Hahaha..kalau yg dtg bilik just untuk ambik barang, mesti dah terlupa niat asal..

Dialah yg menyebabkan aku dimarah housemate ku.. Saya masih kasihankannya!

Sebenarnya,post kali ni nk bercerita tentang org ke-3. Knp tiba2 nak ckp psl org ke-3? Ni semua Mizah punya pasal! Masa tgk Chun Hyang, aku beriya-iya kesiankan Pak Cik tu(org ke-3). tapi, housemate ku yg lain semua memaki hamun dia sebab kacau hubungan hero dan heroin. Jadi,disebabkan aku sorg je yg kesiankan sgt pak cik tu,jd korg pn kene kesian kat aku sbb secara x lgsg,aku tlh dimarah oleh housemate ku gara2 menyokong org ke-3.

Tapi,diorg kene faham,dia buat mcm tu sbb suka dkt heroin tu. Hero jugak akan buat ape saje sbb dia suka heroin. Penonton akan marah pak cik tu hanya sebab dia org ke-3, dan bukannya hero. Cuba kalau pengarah tu buat pak cik tu jadi hero,tentu korg akan marah dgn Mong-Ryong kan? Pada aku,pak cik tu mmg slh sbb gunakan cara kotor nk dapatkan chun hyang. tapi dia buat tu sbb sukakan Chun Hyang. Dan korg jugak kene faham, Pak cik tu x pernah bercinta sebelum ni, jadi bile dah dapat sesuatu yg berharga,yg membuatkan kita tersenyum,adakah kita sanggup lepaskan?Tapi,saya masih sokong Mong Ryong.

Mizah kata,kalau kita cinta kat seseorang tu, kita akan gembira kalau org yg kita sayang happy. Tapi,dah nama pn manusia.mesti kita ade sifat nak memiliki bende yg kita syg kan? cuma cara nak memiliki tu je.. tambah plk,pak cik tu dah bnyk ubah diri dia,baiki diri dia,sanggup lakukan ape saje utk chun hyang.Adakah dia bersalah sbb dia suka Chun Hyang? Lagipun,pak cik tu kaya.. hahaha (mesti housemate ku kata-"dah agak dah...intn kalau x rupa mesti harta!) Tanggapan korang salah!!! sebenarnya korg kene letakkan diri korg kat tmpt pak cik tu! sangat menderita bile kita hanya mampu tgk org yg kita suka tu dari belakang sahaja-ayat dlm cerita chun hyang.. Mizah kata, nasib baik aku x jd Chun Hyang. Kalau aku jadi Chun Hyang,aku akan layan sama adil.kan bagus tu?x brt sebelah!

Straight to the point..knp aku selalu suka org ke-3? Kalau tgk mana2 cerita pun,aku mesti sokong org ketiga. Kalau x sokong pun,at least aku kesian(sbb hero lg hensem dr org ke-3!!).bukannya marahkan diorg. antara sebabnya,org ke-3 sentiasa ade di samping heroin saat heroin bersedih. Tempat heroin meluahkan perasaan kecewa dan sedih. Bukannya kat hero. Saat bersama hero hanyalah saat2 gembira sahaja. Adilkah? jd,knp masih nak kat hero kalau org yg tolong kesatkan air mata ialah org lain? Kalau org ke-3 tu nak pisahkan hero dan heroin,adalah kerana dia tahu hanya hero tu jelah yg membuatkan heroin bersedih. Takpe walaupun agak selfish. Lagipun,setelah banyak pengorbanan yg dilakukan oleh org ke-3,dia patut dpt hasilnya..betul x?Honestly,kalau aku jd Chun Hyang,aku akan buat sebijik ape yg dia buat..
Bezanya,pengarah cerita ni x tawarkan aku watak ni..huhu~~


Tapi,aku tahu je knp heroin ttp suka dkt hero. Sbb herolah yg bagi dia pelbagai perasaan. Syg,gembira,sedih,angau dan sbagainya. Bodohnya org yg bercinta ni. kalau diberi pilihan antara lelaki yg baik dan kaya, dgn lelaki yg baik dan x berape kaya, secara logik,anda akan pilih siapa?
Kalau anda tanya kaum perempuan,mereka akan pilih lelaki yg mereka boleh titiskan air mata untuknya..sbb ape? sbb perempuan ni ciwek!!(suka menangis)

Begitu juga saya!! (Except the part of being ciwek!)

p/s : sedang bersiap sedia untuk dibantai oleh housemates ku sekiranya mereka baca entry ini!
Weee~~~

12 comments:

~n-F-n~ said...

oit!! jangan macam2 ya kamu! huhu...mengutuk housemate sendiri dalam blog! haha :)
aku bleh jer suka org ke3 tapi, masalah yer, baik lah skit...(mcm jun ki dalam my girl tuh) adui...
kalo kita syg dia, kita tgk dia happy pun cukup... hehe.. bersedialah ko nak kena bantai dengan ahli bait ko yang lain.. peace!!(lagi2 min, dia dah ckp nak bantai) :)

pinkRose said...

ko ni napa intan?suka sgt dgn pak cik tu?dahla x reti2 bahasa..eii,,
sma ko dgn adik aku,kesian,kesian
eh,bikin geram la pakcik tu..
haha,lawak plak mizah,jadi chun hyang nk layan sma rata.amboi,beria dia..haha
lawak btul entry ko ni..hahaha
jgn sokong pakcik tu,dia watak antagonist!
tpi kan,stu ja bole excuse dia
sebab dia cintakan sangat pompuan tu.
love make us unrational

fa-aja-aja said...

ok...miss universe nak mulakan biacara..sila senyap semua..

1. aku rasa..aku sorang je x melekat tgok drama nih,sbb hero dia tak hensem [ini gerenti smua ahli bait kutuk aku]

2. antr hero n pakcik,aku pilih pakcik tuh..sebab nampak matang..hero mcam budak2 la

3. Mizah kata,kalau kita cinta kat seseorang tu, kita akan gembira kalau org yg kita sayang menderita [ini aku x faham,betul ke miza niii?]

4. kalu aku jadi pengarah pun xkan offer ko jdi heroin..perasan lebih je ko..haha

5."antara lelaki yg baik dan kaya, dgn lelaki yg baik dan x berape kaya, secara logik,anda akan pilih siapa" [kaya atau baik bukan kunci sebenar bagi hidup kita bahagia,so aku x pilih dua2 tuh]

6. waaaaa aku paling x suka ayat ni "BODOHNYA org yg bercinta"..haha..dun get me wrong,im neutral..for girls,better see and listen but dont talk.


haha..gila berkajang2 komen aku sampai petala kelapan..;p

intannuratiqahmohamadyunus said...

wah.. bertalu2 aku kene ni!
okay2..one by one ek..

~n-F-n~ = mestilah kutuk ahli bait sendiri.takkan nk kutuk ahli bait org lain.aku mana tau prangai diorg,so camne nak kutuk?kidding!! Ye ke kalau tgk org yg kite syg happy dah cukup?itu ckp org yg x merasa kt tmpt org ke-3. Sebenarnya,kalau blh kita sendiri yg nak buatkan org yg kita syg happy dan disayangi semula. Tapi aq setuju jugak dgn ko.xkanlah sampai kita nak buat dia mnderita kan?kan?kan? so,pendek kata dah org xnak,buat ape terhegeh hegeh kan?

Qis- Whoaa...rilex2.. Hahaha.Kan aku dah ckp aku ni adil orgnya. Dua2 pn aku kesian.ade part yg hero betul.ade part pakcik tu betul.Ade part hero tu salah.begitu jgk pak cik tu. Biasalah,nobody's perfect! Ala..Sebenarnya psikologi je tu. Cube kte pndg pak cik tu dari sudut +ve,dah x jadi watak antagonist dah.. That's absolutely right Qis.. There's no wrong or right in love. Ade satu pepatah inggeris tu kata, "LOVE IS NOT BLIND.IT'S JUST THAT IT CAN SEE SOO MANY THINGS.SO,IT WISH TO SEE LESS"

miss universe yg dah dilucutkan gelaran= ko yg paling kuat hentam aku nih.
1-Haha..mula2 masa aku first tgk cerita ni pn aku kata hero x hensem.tp bila dah ikut,bru aku perasan,hero ni ade tarikan sendiri dgn ekspresi muka dia yg variety.x control hensem lgsg!natural!

2- Haha..taste pot org tua!org skrg cari laki muda.mcm rita rudaini.Kalau aku,aku pilih mong ryong sebab umur chun hyang pn muda lagi.barulah padan dgn umur dia. Tapi pakcik tu ade aset kan? tu yg buatkan aku pn berbelah bahagi...hahahaha!!

3-pot,aku salah taip yg tu.aku dah betulkan dah!huhu.thanx sebab bgtau.

4-Don't worry about that because if u r the director,i'll reject the offer. Hancus drama tu jadinya.xde sape mau tgk.mesti ko suruh aku berlakon bukan2!hahaha..

5- betul,baik dan kaya bukan kunci bahagia untuk sebuah kehidupan. Tapi,dua-dua tu adalah faktor yg diperlukan untuk bahagia.. Beza tu.
Mcm duit. cinta mmg x pandang duit,tp,duit tu pentg utk menjaga cinta..Aku rasa Qis setuju dgn aku point ni.

6- Aku pn x suke ayat ni,for girls,better see and listen but dont talk. Today's girls are free to talk their mind. if guys can,y cant we? we have the same right. but pot,don't get me wrong.. "being stupid in love is a wonderful thing.." Seriously,it's a nice thing..
really..

p/s:Balasan komen aku je dah boleh buat satu lagi entry!hahaha.. Wee~~~

fa-aja-aja said...

miss universe menjawab kembali..muehehe


6. lupe plak..ayat aku tuh bukan suh ppuan senyap kalu kena hentam..aku pun x setuju,tapi yang inih utk keadaan yg lain,,hihi

5. sokong! memang baik dan kaya antara faktor nya..tapi itu bukan utama bagi diri aku..ada benda lain..so,tuh pasal tetap x pilih.aku utamakan apa yang utama,tapi bukan si UTAMA dalam citer jepun..muehehe

2. eeeee intan jahat! haha..aku bukan suka orang tua la..aku just suka lelaki yg bersifat matang dari segala segi.cewah~ ;p

intannuratiqahmohamadyunus said...

eleh pot.. matang dlm segala hal?
aku rasa org umur 60 matang dlm segala hal.
baik dr segi fizikal,fikiran dan fesyen..hehehe..jangan mare..just joking!!

intannuratiqahmohamadyunus said...

lupe plak.pasal baik n kaya,tulah pasal aku x kata UTAMA..by the way.. JEPUN??

min said...

uwwwwwwaaaaaaaa...
apa nk dikesiankan pakcik tu,jahat!!!

kalau dia baik x pela nk kesian...
GERAMMMMMMMMMMM

kalau suka kt org 2,bg jela dia hepi ni x,wt jahat,siap fitnah lg tu,itu mmg x bleh diterima,,,

ala,kalau dia baik ngn heroin pun sbb dia nk suh heroin tu terharu n kesiankan dia je,baik x ikhlas...hehe
kt belakang bukan main ag,nk ke mcm tu?? kalau baik biarlah baik betul2 mcm junki farihah n k.shak 2....kan farihah kan3!!!

siape ye?? said...

isytihar perang ngn intan!!!!!!!!!
3hari 3mlm nda mau cakap +(buat tambah dosa free)

kekeke.....=p

lalalalala......~

intannuratiqahmohamadyunus said...

sah Balqis!!!!!

entah.. said...

alah..x dpat nak ckp apelah..
sejak zaman berkurun lagi akq mmg mcm tu..
slagi ade org ke3..itu lah yg dia suka..
tapi ape yg akq ckp ade kbnarannya...
org ke3 mmg slalu ade ketika kita sdih..
hero plak tu yg ske mnyakitkan ati..

intannuratiqahmohamadyunus said...

min-akhirnya komen gak ek? seperti yg intn ckp td min,there are no rules in love. All is fair!cube min pikir pasal pakcik tu je tanpa mong ryong,baru min tahu..

adik yg konon entah ni- ingat akak x tau ke ni adik? lain kali menyamar bagus2 sikit. tau pun!tambah lg satu,org ke-3 suke kat heroin sejak awal lagi.tp,hero akan suke heroin kat tgh2! adik,akk dah habis exam.jomlah kite chat puas2!!