Friday, July 10, 2009

A series of fortunate & unfortunate event in matrouh-siwa

FORTUNATE EVENTS

~ Satu rumah pergi rehlah ni.

~pergi pantai ajibah yg sgt cantik.

~dapat masuk jugak hamam cleopatra.

~rumah sewa kami di sana sgt cantik dan ke-mexico-an.

~Dapat beli beg2 yg cantik di bazar libya

~Dapat mandi air laut yg jernih..sangat jernih!




Love this pic!


Air laut yg sgt biru

Mizah & me at jabal mauta
Siwa oasis di belakang


Berehat dari kepanasan yg amat sangat


Pantai cleopatra:mizah-piah-me


Ajaib x?


intan-mizah-qis-kak sha


Di atas lubang2 kubur


Main Air!!!

One of the lubang kubur!


Malu2..


Depan rumah sewa..


Princess of the day..hehe..

Hamam cleopatra


The best pic i guess


Cleopatra spring


Cleopatra spring

Azhani disebelah saya


Me & Piah


UNFORTUNATE EVENTS

~Kasut,stokin,dan kain baju kurung lenjun gara2 nak tgk hamam cleopatra

~Duit habis bershopping di pasar libya

~disebabkan excited sangat di jabal mauta atau mountain of death,ada di kalangan kami yg diikuti bende2 yg tidak sepatutnya. Aku,mizah n piah lah yg paling takut malam tu sebab kamilah yg paling terkinja-kinja kat sana. Kitorang panjat bukit tu sampai ustaz pening kepala nak suruh kitorang turun. dahlah tu,mizah lagi dasyat.masuk lubang kubur lain,keluar ikut lubang kubur lain. Wa tabik sama lu mizah!

~Masa mandi laut,aku asyik kene marah dgn housematesku sebab aku ajak balik padahal baru 10minit berendam.nak buat camne,sakit perut! kene diarrhea plak pagi tu.

~Masa balik tu plak..perut angin plak...sampai kepala.pening sangat. Habis separuh minyak angin kat first aid tu aku guna.

~dan yg paling hebat... Aku & Kak Sha hampir ditinggalkan bas masa nak balik!! Waaa..
Ni semua ammu tu punya pasal.lambat sgt nak pulangkan baki. Nasib baik diorg sedar.huhuhu..

~Piah kene baling dgn org arab mase mandi. Nasib baik aku lari awal2 sebab mula2 org arab tu nak aku..takut aku!!

~Sakan punya bergambar,sampai org turun pergi toilet pun kitorg bergambar.Hahaha!

6 comments:

fa-aja-aja said...

haha..dalam laut tuh sib baik ko tak melepaskan..

kalu tak.........................

umfortunate event intan jadik sea alone dalam laut,smua mesia pakat arab naik seashore...

HAHAHAHA

adik said...

alah...cantiknya!!!!!!!
jeles gile!!!!

pinkRose said...

best apaa kalau tinggal bas.ada trip lain maa~~hahaha
(adakah cik intan faham maksud saya?)

intannuratiqahmohamadyunus said...

pot- kalau arab semua naik seashore,korang jugak yg untung..dapat kte bdk malaysia conquer laut dgn aman.. kan?kan?kan?

Adik- akak ade byk bende nak citer kat adik!!

Qis- qis..aku mende2 camni mmg cepat tangkap. tu sebab mase kene tinggal haritu aku cool je.. Cool kan aku..rilex je walau kene tinggal..

pinkRose said...

cis,cis,siot ko intan..hahaha.kta mmg shati sjiwa.hahahaha

fa-aja-aja said...

amboi2 qisss..laju ja ko ah,,soalan cepumas la tnya intan camtuh..haha