Sunday, March 21, 2010

Siapa Kata Tak Sayang..

disayangi ramai


gusti gusti







Happy Birthday to my nephew,Muhammad Haziq Diniy.. Seperti tahun lepas mak uda kat mesir mase birthday diniy. Jimat duit.. Xyah beli hadiah hari jadi. But, Actually its kinda sad for losing the oppurtunity to watch u grow up. Dah 2 tahun rupanya anak sedara mak uda. Masa kita cakap haritu (internet), terkejut mak uda bila diniy dah tak panggil mak uda --> 'Mak Kuda'.. Tapi masalahnya sekarang ni diniy panggil mak uda 'kakak'! apakah??? Diniy.. diniy.. dengar mak su panggil mak uda kakak, dia pun sama panggil kakak. Kalau mak uda je diniy panggil camtu xpelah jugak. Ini dengan segala mak diniy, diniy panggil 'along', ayah ngah panggil 'bangah', ayah lang panggil 'balang'. Xpelah,diniy tengah belajar cakap kot. Tiru je ape semua orang cakap. Siapa kata mak uda x sayang diniy? Walaupun dalam ramai2 family kita, mak uda yg paling garang dgn diniy, x bermakna mak uda x sayang diniy. Walaupun mak uda x suka budak kecik, but i give exception. See, how special u are to me. Mak Uda tau mak uda selalu marah diniy bila diniy selalu cakar2 muka orang. X baik tau. Habis muka umi dengan tok abah pun diniy cakar. X baik tau.. Dalam ramai2 tu,mak uda je diniy x dapat nak cakar. Tapi mak uda ingat raya tahun lepas, malam raya tu, diniy berjaya jugak cakar hidung mak uda lantas mencacatkan penampilan mak uda di pagi raya.. Ada mak uda marah? ada? ada? (macam ada je rasenye..).. Dalam ramai2 tu jugak, mak uda je berani marah2 diniy. Yang lain semua x berani marah. Mentang2lah diniy tu cucu tunggal. Mak Su yang kononnya garang tu pun x berani marah diniy. Mak Uda je marah2 diniy. Tapi xpe, bila diniy dah besar nanti diniy akan dengar pepatah 'marah tu tandanya sayang..' Kadang2 mak uda kecik hati jugak, bila nak main tumbuk2 ke,kejar2 ke, pedang2 ke, diniy cari mak uda.. main dgn mak uda. Tapi bila main cium2, peluk2, diniy pegi kat maksu. Tapi xpe, bila mak uda tanya, 'diniy sayang mak uda x?', diniy pun angguk dgn sungguh mcm upin ipin tu. Cair terus mak uda. Mak Uda ni sabar orangnya tau.. sabar je layan kerenah diniy. Masa mak uda belanja diniy yogurt sebab diniy suka yogurt,diniy terus cakar soft palate mak uda. geram sungguh waktu itu. Tp mak uda cakap ape ingat x? mak uda kate " thank u very much diniy!'.. And masa mak uda drive kereta, diniy pun sibuk nak drive jugak, pastu kisai semua cd2 and tekan segala button yg ada dlm kereta tu, mak uda x kisah pun.. sebabnya mak su diniy ade! hahahha.. die yg kene pegang diniy. Diniy, sorrylah ye, sebab selalu bagi diniy makan benda pedas. Bukan ape,bila diniy duduk atas riba mak uda masa makan, mak uda pun nak makan jugak. Tangan diniy pun laju je capai itu ini. Mak uda x perasan pun diniy pegi ambik gulai yg pedas gila tu! dah dua kali dah mak uda buat camtu. hahahaha.. opppsss... sorry! Diniy ingat x masa dekat sogo haritu, diniy punyalah nakal.. penat mak uda kejar. Sampai diniy pegi ketuk2 pintu dekat fitting room tu. ketuk2 tu xpelah jugak. ni,diniy pegi intai ikut bawah pintu tu,terkejut org tu. Terpaksalah mak uda mengendong diniy dan lari dari situ.. Nanti bila mak uda balik nanti, we start all over again okay? diniy mesti dah x igt mak uda.. Xpe2, nanti mak uda bawak diniy jalan2 okay? diniy mesti bangga dapat jalan dengan mak sedara yang hot macam mak uda kan?kan?kan? (koya time..) okay2,mak uda got to go now, lots of love, Mak Kuda.. eh,silap, MAK UDA..

7 comments:

Nazeera Balqis said...

hahahaha,lucu gila.nakal juga ya c Diniy ni?comel ja..haha.yg x ble bla c Diniy tu pegi tngok kat bwah fitting room tu,msti trkejut gila org kat bawah tu..haha.ops,jap mak sedara hot???intan,u r incorrigible!!dgn anak sedara pun still nk melayangkn ke'hot'an ko tu.haha

intannuratiqahmohamadyunus said...

hahahha.. memang dia nakal pun! x terlayan aku. ko tau x, org tu terkejut camne? org tu jerit! hahaha..

diniy kena biasakan diri yg mak sedara dia hot! kenyataan kan...

qis, asal aku xleh comment kat post ko yg pasal wonderland tu?

fa-aja-aja said...

cmana die leh cakar soft palate ko dalam mulut tuh? pelik aku,

tapi dia mmg comel gilaaaaaaa...sedey2 x dpt main dgn dia malam tuh ;((((((

Tan Sri Dato' Dr.Khairul™ said...

ya Allah....ko bergusti tu aku tngk muka anak sedare ko tu mcm dah tersekse betull..sampai hati ko tumbuk dier...hehehehehe....

intannuratiqahmohamadyunus said...

pot- entahla pot,mase tgh bayar kat counter tu,excited sgt agaknya dpt yogurt,aku ckp2 terus die masuk tgn dlm mulut aku.. apakah... sabarrrrr...


krol- hahahha.. weyh, die tumbuk aku dulu tau. bukan aku tumbuk die dulu! ko patut kesian kat aku sbb aku pempuan.. die laki! mane boleh laki tumbuk pempuan!!

Nazeera Balqis said...

ha,ko guna ja yg name ke tau anonymous ka..usaha kerasla ckit!haha

adik_mirah said...

hahahaha...
mcm mane dia x main cium2 edgn mak su..sbb akq mmg suka cr gduh dgn dia..eleh..akq sorang brani mrah dia...pastu maksu marah mak kuda balik..akq bebel..kitaorg buat bodo je,,,hahaha.,.cepat balik n main dgn dia..!!