Monday, May 11, 2009

Anugerah ibu terbaik jatuh kepada...


SALMAH BINTI ABU MANSOR
11 January 1956



FAKTOR KEMENANGAN

1) Melahirkan 5 org anak
2)Sangat cun dan awet muda sampai terbawak2 kat anak nombor 4 tu.
3)Workaholic
4)Understanding
5) Bagi pelajaran kat anak2nya
6)Dedahkan anaknya pada dunia luar untuk survive..
7) Bagi saya banyak barang kemas sampai along & adik jealous.
8)Belikan banyak baju mengikut fesyen terkini
9) kreatif dlm ape jua hal
10) mencium & menimang anaknya sehingga kini (Bangah?)
11)Selalu bg duit kat kami..Weee... =)


HOBI
1)makan ulam-ulaman terutama petai,jering,kerdas,walaupun tau selalu angin,mkan jugak tanpa dpt ditegah.
2)Beli pokok bunga - tugas menyiram jatuh kepada anak2nya tp slalu x buat pun..)
3)Tidur pkl 8 malam
4)sakat abah dan adik..hidung mereka serupa
5)shopping
6)pakai inai
7)dengar siaran klasik nasional.. - tensionnnnn...
8) basuh baju & lipat baju?
9)gubah bunga bile sampai musim
10) menjahit - mase diniy nak lahir je..
11)jatuhkan baju2 kat dalam almari pastu suruh kakak susun
12)suka dgn pantun2 ni..
13)suka dgn mak tiri sindarela yg mulut laser tu-'tolong...tolong-menolong..'
14)berebut komputer dgn kakak sbb nak main zuma
15)suka suruh org lain mkn ubat,tapi kalau beliau sakit,nak makan ubat?pegi klinik?
wow..impossible!
16)kerap tercekik mase mkn-sediakan air awal2..
17)suka buat2 x paham bile abah merajuk..
18)Pandai melukis dan mewarna
19) Tai-chi
20)letak handbag merata-rata
21)Masak kuetiaw kungfu untuk kami..akak suke kuetiaw goreng mak!!
21)hobi terbaru - email!!!!

KEPUTUSAN HAKIM ADALAH MUKTAMAD!

15 comments:

fa-aja-aja said...

faktor kemenangan :
2) tidak perlu bantuan anaknya yg no.4

Hobi :

org kata nak awet muda mmg kena makan ulam.
zuma tuh benda ape?
hahaha..no.17 lawak
no.21..eee nak rasa juga!

selamat hari ibu utk mak intan =)

pinkRose said...

aku tau,zuma tu game yg tembak2 bola kan?hehehe

uhuk,sama ngan mak aku,cari baju abis satu almari brterabur.aku gak kna kemas.hehehe

anyway,selamat hari ibu tuk mak intan gak,heee

unguviolet said...

selamat hari ibu to mak intan gak..!!

cunla mak intan tp gene cun x diwarisi oleh anaknye yg no.4..
haha..

nnti kim sale kt mak intan tau..
huhu..

adik... said...

ahhah..perasan..ingat kecunan mak ni diwarisi ank ke 4 ke?sorry.ank ke 5 yg ikut..hahah

intannuratiqahmohamadyunus said...

korang semua ni mmg dasar jelez x hbs2 dgn aku.
x baik dengki.terima kenyataan sudah..

pot,nanti aku suruh mak aku masak ek,ko suke kan makanan cine?

betul qis,yg tembak2 tu.bkn dgn mak aku je aq berebut mende tu,dgn abah aku pun same. pening2..

pesanan penaja buat adik,kenyataan mmg menyakitkan..
x caye tanya bangah,sape paling cantik?
hahaha..
weyh,apasal seksi sangat hah?
nak sekeh ke?

intannuratiqahmohamadyunus said...

korang semua ni mmg dasar jelez x hbs2 dgn aku.
x baik dengki.terima kenyataan sudah..

pot,nanti aku suruh mak aku masak ek,ko suke kan makanan cine?

betul qis,yg tembak2 tu.bkn dgn mak aku je aq berebut mende tu,dgn abah aku pun same. pening2..

pesanan penaja buat adik,kenyataan mmg menyakitkan..
x caye tanya bangah,sape paling cantik?
hahaha..
weyh,apasal seksi sangat hah?
nak sekeh ke?

fa-aja-aja said...

bila pulok aku suke mknn cine ni..hehe
aku suka yg pedas2 gituh~

intannuratiqahmohamadyunus said...

laaa.sebab kueytiaw kungfu tu makanan cina maa...

min..intan tau dah lama min mengkagumi kecunan intan kan?
tp segan nak ckp kan?haahahhaha..

Wanie Azeera said...

intan ke anak no 4?? hahaha..

intannuratiqahmohamadyunus said...

pandai pun..10 markah..
mesti wani dapat teka sebab intan yg cun kan?kan?kan?

nadiah said...

hahahha....
np la....
tp skap ske prasan ank yg no 4 tue dr spe plak ek???
erm....
pkir lah sndri ek, ank no4????

intannuratiqahmohamadyunus said...

itu namanya confident dan berpijak di bumi yg nyata. and kenyataan mmg menyakitkan utk sesetgh org nk terima..

nadiah said...

ealah tue, intan ooiii.....
dok kt mne pown ko, still da same...
but keep it up....i like the way u are,....
xkirelah ko pjakt kt mne pown, y pntg,
pe y aq tau aq xleh pjak rumput kt UITM,....hahahaha....tbe2 plak trselit...uitm d hatiku...
huahuahua...

intannuratiqahmohamadyunus said...

that's me babe!!!
kalau x,mesti ko akan keilangan seorg shabat yg plg cun..... di alam semesta!hahha
kene confident babe!

nadiah said...

tp ko akn hlg teman y plg amazing n fabulous in da world...ha3...