Monday, May 25, 2009

Bye Y.M.O.T.A.N.A (read backward..)

Wee..such a relief!
exam anatomy dah habis baik practical,written,& oral.
tadi baru je habis oral.happy sangat..

Nak cerita sikit pasal oral exam.
mlm tadi punyelah bersengkang mata,tidur setengah jam jek.
kerana anatomyku sayang..

sesi 1
sampailah giliran plajar Msia,diorg semua dpt doktor Uni kami.
soalan pun senang2,and pusing2 dua soalan tu sahaja.
Aku pun rilexlah memandangkan soalan tu senang & dh biasa dgn doktor kami.
Sekali tu,aku student Msia(AQ) pertama yg oral exam kat bilik lain, dgn Dr. dari university luar.
Hadoi..mcmane nih. Dr pengiring perempuan yg bawak aku tu siap pimpin tgn aku lagi dgn riang rianya sedangkan aku dgn cuaknya.
Jumpa plak dgn Dr. Sama kat luar pintu(Dr. group kami)
punyalah baik Dr. Sama,dia teman aku mase oral tu,siap berdiri kat sebelah aku lagi.
bg sokongan moral!
pastu dia suruh aku pilih tulang,
-dia tanya structure,
-Muscle attachment,
-Muscle yg ade 2 nerve supply,
-contah Muscle lain yg ade kat arm,
-median Nerve supply muscle ape kat tgn,
-brachial plexus

Perggghhh....giler banyak!! Tp,Alhamdulillah,Allah mmg nak tolong.
dapat jgk jawab semua soalan tu. dia siap puji lagi kata aku 'very2 excellent!'
kembang semangkuklah kejap! Dr. Sama pun dgn bangga jawab, 'She is in my group!'
Dapat full mark...!!Alhamdulillah..

sesi 2

Aisehmen..dpt dgn Dr. luar lagi!
Cool..cool..
okey,dia tanya pasal lesser sac,position?
camne aku nak ckp ni. kalau tgk gambar aku taulah,
tp nak terjemah mcmane ni?
owh..rupe2nye,die nak boundaries..okay2,lega!
dpt jawab. pastu ligament related to spleen,
1-liorenal ligament
2-???alamal..x mau keluar!
nsb baik Dr. tu bg mase pikir.mulalah keluar muke Dr. Yeusof dan lukisannya baru suaranya..
yes,gastro-splenic ligament!
Alhamdulillah..
content of inguinal canal?
Haaa?????adoi..mmg x ingat habis ni.
habislah camni. dah puas aku mengucap,selawat kat depan dia kuat2,
nak bagi ingat. last skali x mau keluar gak nih!
aku cakap 'i'm Sorry,I'm very nervous!'
then die kata, 'It's okay,you are very good up to now!'
Pastu dia bg soalan nak tolong aku,(kesian kot tgk aku selawat kuat2) cover inguinal canal contents tu,
'what is position of uterus'
aku pn dgn pantas menjawab 'anti-flexed & anti-verted!'
'okay,very good..you can go now.'

Mcm2 ragam blh tgk mase oral.
ade yg kene suruh baca Al-Fatihah,
ade yg kene terangkan makna pasal nama sendiri,
ade yg disuruh ketuk kepala guna humerus(gurauan sahaja)

InsyaAllah,after this we can do a better job! bashaa!!

9 comments:

nadiah said...

congrats...u did n xcellent job...
sacrifices n hard work will be pay through ur happiness

fa-aja-aja said...

wohhh..hepi2..sah2 scond sesi full mark!!

hehe...fighty2!

unguviolet said...
This comment has been removed by the author.
pinkRose said...

bangga gue intan jdi housemate ko.kakaka

adik.. said...

hahah...anyway..congrats my sis!
fullmark..anatomy!!
minat anatomy eh?
cm sme je ngan sms!
mne leh..anywau,,mybe bulan rahmat untuk kita dua..
adi pun tgah exam,,.
rumusan adik fullmark..
yg pasti..kita same2 usaha..
pashaa!

intannuratiqahmohamadyunus said...

ADIK NI,DULU AKAK MMG ADE JODOH dgn sms tu,tp dululah.skrg die dah x hensem!hmm..akak ejecy die.kesian die.. hahha..ade 6 paper lg menunggu-wish me the best of luck!

KEPADA SAHABATKU SEKALIAN- thanks atas wish n sokongan korang.korg pun gempaq2 giler.takut aku.thanks sbbb byk ajar aq b4 aku masuk oral tu.InsyaAllah kite akan dpt mumtaz=cemerlang.haa...pot,jgn kona ek!

sepet yamauchi said...

congratz...
dak kecik ko hebat...
btol2 hebat...
bangga gle siot ngn ko...

fa-aja-aja said...

wei...pesal nama aku je sorg xsuh kona..ngegeh giler..
aku xpaham pun apa sebab kona mula2 tuh..tp rasanye dah faham..ekeke

SMS? syed muzaffar tuh eh? xtau plak die minat anat..

intannuratiqahmohamadyunus said...

lai-xyah puji lelebih..aku biase jelah!rezki aku tu..ko ni pun..
jgn puji lelebih..ish..takut aku!

pot- SMS tu bukan sahaja minat anat,bahkan minat aku lagi!aku jual mahal beb!
hahahaha