Monday, May 10, 2010

I'm blaming DROGBA, MR. K, POT, & MIZAH!!!!!!!!

Gerammmmmmm!!!!!!!!!!!!! GRRRRRRRRRRRRRRRRR.....!!!!!!!!!

All started yesterday, when i purposely attacked Mizah at her room just to make her annoyed.Well, Mizah is my dearly housemate. Teman nak gaduh2 manja.

I read a friend's status ---> Chelsea's leading 8-0. Hahahha.. What a good point! I could use this to tease Mizah. Because she's a MU's die hard fan. So, immediately I ran to her room and said,

Me :" Hahahahha mizah! habislah MU kalah. Chelsea belasah 8-0 beb! hahahaha..." (bangga mode)

Mizah : Eh, ko biar betul! Cis.....

Unfortunately Pot & Kak Dzarifah, Piah were in the same room.

Piah : Apelah diorg ni.. beria2 pasal bola. aku x tau ape mende pun!

Pot : Intan, ko sokong chelsea ke?

Me : Eh, xdelah.aku pun x tau pasal bola2 ni. Aku saje je nak menentang mizah. So, Mizah kan suka MU, aku mestilah nak lawan dgn dia. Lagipun DROGBA hensem, so aku sokong Chelsea lah!!!! (Kenyataan maut habis)

Suddenly the room's filled with silent. Mizah & Pot only can looked at each other. Okayyy.. What's happening????

Mizah & Pot : Woi Intan!!! Drogba tu kau kate hensem? Ko tau x Drogba tu sape??????

Me : Haaaa...??? kenape? Aku x pernah tengok pun. Tapi aku ade bace satu blog ni die kate Drogba hensem.. apesal? x hensem ke?

Mizah : Ko ni intan, ko tau tak drogba tu org kulit hitam rambut kembang2 (sambil buat gaya paling horror). Itu ko kate hensem???????? x boleh terima aku!!! Kalau ko kate Ali ke, Din ke, (actually mizah sebut pemain chelsea yg lain tp aku x igt nama) hensem boleh la jugak aku terima. Ini Drogbaaa??????????? Apesal? tibe2 taste kau dah bertukar ke?

All in the room burst out laughing. Laughing at me!!! All I can do is terkebil2.. and, cuba untuk meng-cover malu!!!! Argggghhhhh... Bengong.. bengong.. bengong!!!!! Mizah & Pot were the two conducting the laughing orchestra!!!!

And worse, this crazy mizah, buat status "Intan kate drogba hensem!", then suddenly some people buzz her and said " takpela.. suai dgn intan.." & " weyh, intan tu buta ke?"

Ngek Mizah!!! ngek mizah!!! ngek mizah!!!! NGEK NGEK NGEK NGEK NGEK!!!!!!!!!!!
Ngek ganda 23!!! (kalau kat sinar fm dah keluar bunyi kilat dah!)

Tu takpe lagi, ade jugak yg buzz me and menyatakan rasa simpati.. Simpati??

" intan... jahat betul mizah
kate ko kena rogba ngan org hensem"

Rogba??? What the hell is rogba?? x pernah dgr pun! Okay.. This was my first time i heard of rogba. And when i asked him, he said rogba = raba!!!!

Sudah lah jatuh, ditimpa tangga, dipatuk ayam pulak tu!! ada org salah faham pulak dah!
But at least, i'm not the only one yg x kenal drogba disini.. ada geng! But, i asked mizah to change her status at once before anybody else missunderstood!

Ini semua salah Mr. K!!!! Absolutely his FAULT!!!!!!! I read his blog --->

"Actually, aku sebenarnya baru je bejinak-jinak dengan bola. Semuanya di sebabkan member serumah yang gila syok dengan Liverpool yang membuatkan aku menonton match Liverpool selama 3 jam dan... kalah. Tapi, entah kenapa perkataan Chelsea tu amat-amat menarik minat aku. Mungkin kerana kehandsoman Drogba. So, I go for Chelsea."


See.... Mr K punya pasal! My friends pulak mmg pantang kalau me buat salah sikit, mmg diorg gelak kaw2 punya. Or, is it my fault here? for being lurus. Maybe i should notice, it's sarcasm intan.. Where's ur sense of humor? What... now i became their humor!

And today, as i walked along biochesmistry lab corridor, somebody shouted my name,

"INTANNN... DROGBA!!!!!!"

Terus ku cari mizah and sepak2 manja disitu juga!

Okay, I know nothing about football. Because there's nothing attract me to it. So, I dont care whether they win or lose. Nak tau nama2 pemain & kehandalan diorg? Jauh egypt dari malaysia. (as in jauh panggang dari api). None of my family fan football too. Abang2ku sendiri mengaku kaki bangku. Tapi diorg main jugak bola. How? main dekat laptop, FIFA, WORLD CUP segala tulah. Main dgn bersungguh2 pulak tu. Kalau dapat gol siap jerit& macam main match betul.
Kalau ade yg betul2 minat bola pun ialah Abg Man (abg ipar). Dia mmg mengikuti perkembangan bola & pemain bola. Sejak itu jugaklah bangah pun start minat dgn bola.

We, the girls in the family dont even give a shit to it. Macam mak cakaplah,
"Orang main bola ni bodoh.. berebutkan sebijik bola. Cubalah bagi sorang sebijik bola, kan habis cerita." Mom, u r sooo cute!

And just now, on FB i found this!!!!


Siap kau pot! When will this nightmare end?? sampai bilalah korg nak ejek aku nih..
Kau tau x, sampai tadi aku x pernah tgk muka drogba. Walaupun korang dah bgtau rupe die camne, aku x sanggup nak google carigambar die. Tapi ko plak berusaha cari gambar die, upload kat fb and tag aku, semata2 nak tunjuk drogba kat aku. Aku GELI tau tak?? GELIIIIII!!!!!!!!

p/s :

1) jangan jadi lurus bendul sangat.
2) Rugby is better than football.


5 comments:

fa-aja-aja said...

HAHAHAHHAAHAH

aku tak tau plak time bio td ada org jerit nama ko.!

nasibla intan..intan cumiL! :D

intannuratiqahmohamadyunus said...

Apew cumil-cumil????? (versi budak 3 tahun)

Juga sambil cengkungkan pipi..

Khairunnisa Ithnain said...

hahahahahaahah~
kelakar gler dowh!
aku ketawa besar kot!!
intan2.. you`re DAMN FUNNY!
kih3.. nsb bek la ko nye nama skg da terpisah jauh dr aku tyme exam, law x,hbs la ko kena ketawakan ngn aku..

p/s- drogba kiut gak wat ;))))

Ren Razali said...

hahaha.

This entry made my day. Cheers.

intannuratiqahmohamadyunus said...

nisa- jgn cakap ko pun nak join diorg gak!!!

ren- hahaha.. it made most of my friend's day too.. they overjoyed it..