Wednesday, June 16, 2010

Imaginary Friends-Comel Lagi Saya




Just finished watching 'A Beautiful Mind'. A Beautiful movie indeed. I'd already watched this when i was in high school and i really fancy this movie. It is not suprising this movie won several awards. If I'm not mistaken, it was adapted from a true story.

The story playing around a very genius man turned crazy. Actually near crazy. Because he's too genius. He sees things around differently from other people. Which is kinda weird & scary. He doesn't involve in society very much, because he dont like people and people simply dont like him. Well, he's sort of odd, who would possibly approach him except make fun of him? I think his loneliness make him create his own friend, a very encouraging and best friend.  
'An Imaginary Friend'. Yup, he's suffering from scizophrenia. Staring--> Russell Crowe & Jennifer Conelly.

I shouldn't tell my housemates the ending of this movie! Such a mistake. I only knew it at the end of the story which made me very suprised! But still, they were suprised! 



p/s : 
-Even i always talk to myself, i dont have imaginary friends okay?
-What about imaginary lover?  Cant wait to read the novel.. 



Okay, now tag from Cik ATiqah Mamat.


1. Permainan ini terbuka kepada semua peringkat umur
2. Satu gambar setiap seorang dan adelah gambar anda sendiri.
3. Gambar mestilah senyuman yang ikhlas dan lebar to the max
4. Gambar adalah berseorangan sahaja. lau nak gambar couple pon boley, tapi pastikan yang sorang lagi tu adalah saya (ahahaha) xde lah...
5. Mestilah follow tuan punye blog (yang ini tak perlulah kot, kan?)
6. Tag sekurang-kurangnye 4 orang bloggers comel. comel ke? ehhe~ :))


JENG......



JENG......



JENG!!!!



 


Walaupun peraturan mengatakan bahawa gambar seorang je, namun saya tetap upload gambar saya dgn brandon routh. Sedangkan peraturan sekolah dulu pun rajin langgar, apatah lagi peraturan tag2 ni kan?

Tengok, lebar tak senyuman tu? cukup x? kalau tengok dekat2 tu sampai telinga dah tu. Of Courselah, dapat bergambar dengan Brandon Routh tuuuuuuu.... My Mr. Superman.
Macam pinang dibelah dua kan? symmetrical sungguh!  Cuba letak Courtney Ford tu sebelah dia, huhhhh -----> asymmetrical habis!! Camnelah dia boleh kawin dgn dia.


Anda anda yang kena buat tag ini ialah :

1- Adik - walaupun adik x reti senyum, anggaplah ini latihan..
2-Balqis- hari ni ko x boleh senyum lebar kan sebab bibir kering, so senyum dlm gambar jelah ok?
3- Krol - Kalau nak buat..buatlah... 
4- Nisa - Ada org beritahu saya bahawa senyuman anda manis.

p/s : Okayyyy... Ni just gambar superimposed. So what? Berangan itu free...

6 comments:

Nazeera Balqis Mohammed Asif said...

hampeh ko Intan..haha.tp best juga klu ada imaginary lover kan?kta bloeh create yg hensem2..haha.insyaAllah aku buat tag ko ni.jap ada novel ka?

tqah mamat said...

gelenya :P

pot said...

iya gambar itu hasil potongan gmbr ak d sebelah.sobs sobs...sampai hati..tak nak tegur seminggu!!

intannuratiqahmohamadyunus said...

qis- yup..mesti best ada imaginary lover. menepati semua ciri yg kita nak.eweeee...that sounds desperate though..

tqah- ko yg suruh buat aq buat la..


pot- ala pot.. kalau ko x nak tegur aku, sape nak cakap dgn aku? ko nak aku ada imaginary friend? ko yg kate semalam, intan, kitorg kawan ko, jgn buat imaginary friend..

Tan Sri Dato' Dr.Khairul™ said...

aku tak perasan ko tag aku..hehe...ko kira bertuahlah sbb aku buat tag nih...dah berjuta2 org tag tp aku tak buat ponn...hahaha...(padahalnye nilah 1st time kene..hikhikhik)

intannuratiqahmohamadyunus said...

hahahahahah..
aku saje x gtau kat blog ko,
nak suruh ko dtg blog aku n baca.. hahhaha