Friday, June 4, 2010

Rajin Buat Tag Macam Rajin Baca Anatomy!

Tag dari Cik Atiqah Mamat


10 facts about me

- I rarely do blogwalking.

-For me, blog is meant to be written, not to be read. I treat my blog as my 2nd diary. And I don't like very much to be read by other people. And i dont chase traffic. Btw, what the hell is traffic?

-Tadi lepas solat jemaah bukak cerita pasal kahwin (tajuk wajib mereka perempuan). And they ask me, intan are u ******? Yes I am. Its one of their favourite question for me. Pelikkah? Mizah kata i'm underground type. Is it? Nope.. I dont think so.

-I love daydreaming. Who doesn't?

-xtau nak cakap ape dah..

-Oh ye, nak cari wedges yg gorgeous. Siapa nak belanja?  

-I hate Jessie St. James. He's so handsome & yet so cruel. He's gonna regret it! I love Finn!!!! 
"Its time for less talking & more punching!!!". Suara pun sedap. Serak2 sikit. With his dimples. With a rugby player's body. Rasa nak tampar je biar hilang handsome!!

-I'm a bathroom singer.

-Errrrr....who knows where did i parked my submarine?

-Yeay..dah cukup 10 bende merepek!! 


10 perkara yg menakutkan saya

-Takutkan Allah S.W.T.

-Saya takut apa2 benda buruk menimpa keluarga saya.

-Saya takut terserempak dgn dia masa balik Malaysia nanti. Tolonglah jgn terserempak. I'll get stoned forsure..
-Saya takut binatang yg xde bulu,xde kaki,xde tulang.

-Takut pocong! Takut kalau muka pocong tu saya kenal.
-Takut air yg banyakkkkkkkk!!! takut lemas. Tak pandai berenang.

-Takut tinggi jugak.Tp x seteruk takut air.

-Takut masa bekerja nanti, saya menyebabkan kematian seseorang.
-Takut ego ni makan diri sendiri.

-Kena fikir takut ape lagi.. dahla tu. Buat ape takut bnyk2?


10 perkara yg selalu disebut
-Tell me something that I don't know.

-Aku cun. (Kalau kita x puji diri sendiri, who will then?)
-"Tonggeng!" Bila geram. Dont know where this word comes from.anyone?

-Nak kawin dgn Anak raja, Dato', Tan Sri, Datu,Pangeran, Brunei? Eh.. eh.. Blup blup?
(But the fact, i dont even want any of them. I just want somebody with iman, and who can make me laugh)

-Kakakkakakakakakakakkakaka ( annoying laugh just to annoy people) 

-Sigh...

-Kalau aku jumpa ***** (nama yg berbelit2 lidah nak sebut dlm anat,physio,histo or biochem), mmg aku sekeh2 dia!
-Abah, kakak dgn adik sape lagi cantik?

-Tahfid syuwaiya mumkin? mintak diskaun mase shopping.

-Dahla tu.. saya pendiam, x byk cakap. 

10 pertama kali dalam hidup 
- pertama kali benci seseorang. Pertama kali suka seseorang.
-Pertama kali tidur seorang. Roomate dah pindah.

-Pertama kali dapat kawan2  yg solehah dan baik2, dan keperempuanan sungguh. (terkejut masa temubual diorg kat dapur haritu! Feww.. x sangka beb!

-Pertama kali pegang duit sendiri.
-Pertama kali berjauhan sangat dari keluarga.

-Pertama kali berkahwin naik kapal selam. Eh..Eh.. Mana ade! dah jangkit Tiqah Mamat ni asyik cakap pasal kawin je.

-Pertama kali suka brandon routh,kevin zegers,alexander rybak, ian somerhalder,david duchovny, banyak lagi ni..
 -Dah! Dah! Yang lain semua pernah buat banyak kali.  


p/s : Dalam movie2 kebanyakan heroin akan suka hero dulu. Hero pulak lambat baru nak suka heroin. Bila dah sedar suka heroin, dah ada org yg lebih baik,kaya, hensem suka heroin. Dalam reality pun sama. Lelaki dah ditakdirkan lembab ke?
 

2 comments:

pot said...

badan rugby???? blup blup..

lelaki mmg lembab dan tak bersyukur! *dush2*

intannuratiqahmohamadyunus said...

ko ni cepat je tangkap kalau aku cakap pasal ni kan? blup blup..

betul3.. dah lah lembab, x bersyukur, tamak, slow,lembik, ambik ko! berbakul aku ngumpat!